Afgelopen zaterdag 25 mei organiseerde CBV Binnenland het tweede F.C. den Hoedt Mini-Toernooi met de beste U-12 teams uit Nederland en België. De Driesprong was de hele dag volgepakt met enthousiaste spelers en fanatieke ouders. Rotterdam Basketbal kroonde zich na een dag vol topbasketbal tot kampioen. CBV Binnenland U-12 eindigde als 7e.

Toeschouwers werden getrakteerd op het beste basketbal wat de lage landen te bieden hebben met twaalf van de beste jeugdploegen uit Nederland en België. Al direct vanaf de eerste speelronde was duidelijk dat ook dit jaar het niveau ongekend hoog niveau lag. Na spannende wedstrijden was het rond 16.30 uur tijd voor de finale, waarin Rotterdam Basketball streed tegen Utrecht Basketball Academy. Onder toeziend oog van honderden toeschouwers trokken de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind. BBC Wuustwezel uit België veroverde uiteindelijk het brons. 

Het F.C. den Hoedt Mini-Toernooi grijpt terug op een rijke historie. Tussen 1985 en 1999 was Frits den Hoedt de grote aanjager en organisator van het Mini-Basketballtoernooi in Barendrecht, waar topteams uit heel Europa op af kwamen. Daarnaast was hij maar liefst 29 jaar voorzitter van CBV Binnenland. In die tijd groeide de vereniging van 45 leden naar meer dan 450 leden. Ter nagedachtenis aan Frits hebben CBV Binnenland en de Familie den Hoedt besloten dit toernooi nieuw leven in te blazen. Vorig jaar won het Belgische Belfius Mons-Hainaut het toernooi.

Einduitslag F.C. den Hoedt Mini-Toernooi 2024:

 1. Rotterdam Basketbal
 2. Utrecht Basketball Academy
 3. BBC Wuustwezel (BE)
 4. Heroes den Bosch
 5. Elite Academy Antwerp (BE)
 6. Almere Pioneers
 7. CBV Binnenland
 8. MBCA Amstelveen
 9. ZLND Waves
 10. BS Leiden
 11. BV Groningen
 12. The Jumpers