Barendrecht, 26 februari 2024 – Op 18 februari verzamelde een divers gezelschap van basketbalcoaches zich bij CBV Binnenland voor een inspirerende coaching clinic onder leiding van Joerik Michiels, oprichter van Elite Academy Antwerp. De clinic, georganiseerd in samenwerking met stichting KijkopWelzijn en het Sport- en beweegakkoord van Gemeente Barendrecht, bood inzicht in de Constraint Led Approach (CLA) door middel van Small Sided Games, een benadering die relevant is voor spelers van alle leeftijden.

De aanwezige coaches, zowel van CBV Binnenland als van buiten de vereniging, werden ondergedompeld in de principes van CLA, een benadering die de nadruk legt op het creëren van uitdagende situaties binnen kleinschalige spelscenario’s om spelers te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en besluitvormingsprocessen te verbeteren. Deze benadering staat bekend om zijn effectiviteit in het stimuleren van het leerproces en het maximaliseren van de betrokkenheid van de spelers.

Joerik Michiels, een gerenommeerde expert op het gebied van skill development, deelde zijn diepgaande kennis en ervaring met de aanwezige coaches, waarbij hij praktische inzichten bood en de theoretische achtergrond van CLA verduidelijkte. Door middel van interactieve sessies en demonstraties illustreerde Michiels hoe CLA kan worden toegepast in verschillende trainingsomgevingen, waarbij de focus lag op het bevorderen van een grotere spelintelligentie en het verbeteren van de algehele prestaties van spelers.

De coaching clinic onder leiding van Joerik Michiels was een resounding success, waarbij de aanwezige coaches nieuwe inzichten opdeden en geïnspireerd raakten om innovatieve benaderingen toe te passen in hun trainingsprogramma’s. Het evenement belooft een blijvende impact te hebben op de ontwikkeling van basketbaltalent in de regio.

Voor meer informatie:

Anis Berber
a.berber@cbvbinnenland.nl