Aankomende zaterdag staat er weer een pittige tegenstander te wachten voor het heren 1 team; Wyba uit Wijchen. Afgelopen zaterdag is er in ieder geval, in navolging van de overige herenteams, goed begonnen aan de 2de helft van de competitie. Tegen UBall werd een ruime overwinning geboekt van 125-93.

De heren hadden duidelijk wat recht te zetten tegen dit Utrechtse team. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd nog verloren. Maar al tijdens het 2de kwart werd duidelijk gemaakt dat er een resultaat mogelijk was; winst. Met 20 punten verschil werd de eerste helft afgesloten.

In het derde kwart waren er nog een aantal stuiptrekkingen van UBall die het verschil tot 12 brachten. Vanuit iedere hoek wisten ze de bal te scoren. Met name de hoeveelheid 3-punters zorgden ervoor dat de wedstrijd nog spannend leek te worden. Maar door zelf te blijven scoren, kwam de tegenstander dus niet dichterbij dan 12 punten.

Het verzet was gebroken door een paar snelle fastbreaks en door een paar knappe passes waardoor de defense van UBall voor schut werd gezet. Het was prettig snel basketball wat de heren in het blauw lieten zien. Een score van 125 – 93 geeft dat ook wel een beetje aan. En dan te bedenken dat er nog best veel werd gemist. Het voordeel van dit laatste was dat er veel aanvallende rebounds werden geplukt. Ach ja, leuk voor de scouting 😄.

Als we dit zo voortzetten dan belooft het ook tegen Wyba zaterdag een leuke wedstrijd te worden. Op 27 januari om 21.00 uur zijn de heren weer te zien in De Driesprong als zij aantreden tegen de huidige nummer 2, Utrecht Bulls.