Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in eigen hal op het programma. Wyba was de tegenstander. En dit is het voorgaande seizoen een concurrent voor de Final Four gebleken. 
Na een score-loos begin, kwam er na vier minuten toch wat meer actie in de wedstrijd. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar de verdediging van Binnenland bleek in het eerste kwart doorslaggevend. Vooral Bas den Hoedt kon hierdoor een aantal keer profiteren met een open lay-up. 22-15.

In het tweede kwart was er aan beide kanten niet echt iemand die kon doordrukken. Wat slordige fouten en missers zorgden ervoor dat de teams redelijk in evenwicht bleven. Wyba kwam steeds beter door de press van Binnenland heen, maar dan stond vaak de nieuwe aanwinst Sherwin Demei in de weg. De rust werd bereikt met een kleine voorsprong voor de Barendrechters (34-30).

Het derde kwart begon Joris Visser messcherp. Drie driepunters en een veldscore zorgden direct voor een 11-0 run van de point guard. Hierbij liet Joris zien het vizier op scherp te hebben voor het beslissende deel van de wedstrijd.  De ploeg van coach Ruben Erkelens speelde een prima periode, waarin het soms misschien wel slordig was, maar er werd wel veel energie in de wedstrijd gelegd. Het publiek keek hierdoor naar een vermakelijke wedstijd, tussenstand 59-45.

De eerder opgebouwde voorsprong was ook in het vierde kwart nooit in gevaar. Met een verdedigende aanpassing probeerde de tegenstander nog iets. Maar de zone verdediging werd redelijk uitgespeeld met twee ervaren inside mannen aan Binnenland-zijde.  Met tien punten verschil kon de eerste winst van het seizoen worden genoteerd 71-61. Dit was een goede opsteker na de valse start bij UBall een week eerder. Komend weekend mag er weer worden afgereisd naar Utrecht, maar dan tegen Utrecht Bulls. 

Topscoorders: B. den Hoedt 17, van Vilsteren 14 (12 Reb), de Pater 11, Visser 11