Op vrijdag 9 Juni 2023 was het dan eindelijk zover. Na alle voorbereidingen de afgelopen maanden ging het eerste Blue Wave Camp van start! Het weer was werkelijk prachtig waardoor het vooruitzicht voor een onvergetelijk weekend alleen maar mooier werd.


De kampleiding was rond half 5 op de accommodatie om alles klaar te zetten voor de start van het kamp. Coach Jasper en Coach Roy zaten samen langs de weg om de auto`s te verwelkomen, waar de eerste al rond half 6 aankwamen, en richting het kamphuis midden in het bos te sturen. Eenmaal aangekomen werden ze hier ontvangen door coaches Eva, Bell, Joris, Linda, Yannick, Daan, Florianne en Anis om zich aan te melden waarbij ze ook direct een speciaal ontworpen kamp shirt kregen. Tijdens het hele weekend werden deze shirts veelvuldig gedragen, zowel in de sporthal als op de accommodatie. De aankomst zorgde dan ook voor een enorme drukte bij het kamphuis met heel veel uitladende auto`s.

Toen zo goed als iedereen er was werd er begonnen met het avond eten, wat geregeld was door de accommodatie zelf. Op Vrijdag stond er groentesoep, nasi en een toetje op het menu.
Na het eten werden de kamp regels besproken en werd de kampleiding voorgesteld. Aangezien telefoons niet toegestaan waren hadden we uiteindelijk een mooie verzameling van ongeveer twintig telefoons ingenomen. Bij de meeste zorgde dit toch wel voor enige paniek, want zo zeiden ze zelf; mijn telefoon is gewoon mijn leven en nu wisten ze niet wat er in de wereld en met hun ouders gebeurde.

Na het eten gingen we richting het bos voor de bosspellen, aangrenzend aan de accommodatie. Hier gingen we in twee groepen levend stratego spelen, onder de leiding van coach Joris en coach Daan. Eerst kreeg iedereen de instructie om, ondanks de dertig graden, een lange broek en een vest aan te doen om de teken tegen te gaan. Het levend stratego ging er bij beide teams fanatiek aan toe, waarbij het gele team uiteindelijk net niet op tijd terug was om de overwinning te kunnen claimen.

Na een korte drinkpauze gingen we verder met het smokkelspel.
Beide teams renden al snel weer fanatiek over de uitgestrekte zandvlakte en door het bos. Beide teams wilde heel graag winnen, zelfs de kampleiders die bij de teams betrokken waren deden er alles aan om te winnen door zelfs een beetje te sjoemelen met de regels. Uiteindelijk eindigde het smokkelspel in een 1-1 eindstand.

Terug bij het kamphuismocht iedereen nog even zelf vrij spelen, veel kinderen verzamelde zich rond de tafeltennistafel, het volleybalnet of het zelf geinproviseerde American footbal, maar werd er snel gestart met de onder 12 kinderen richting de douche te begeleiden. Uiteindelijk was het rond 01:30hrs aardig rustig in de warme slaapzalen waardoor ook de kampleiding nog even rustig de eerste avond kon evalueren en de volgende dag kon voorbespreken.

De volgende dag gingen we om acht uur ontbijten in gecreëerde groepen waarbij alle leeftijden door elkaar heen gezet was en een eigen coach als aanspreekpunt hadden. Hierna gingen we als groep richting de sporthal, wat een wandeling was van ruim 35 minuten waar alle kampers leuke gesprekken met elkaar hadden en het de hele route niet stil was. Het was goed te merken dat tijdens deze wandeling de kinderen naar elkaar toe groeiden en heel comfortabel met elkaar om gingen.

Eenmaal aangekomen bij de sporthal werd de korte warming-up door coach Daan gedaan en daarna gingen we over in zes stations van 20 minuten per station. De stations werden gedaan door coach Beyza (Ballhandling), coach Anis (Passing voor de jongste jeugd en small sided games voor de oudere jeugd), coach Florianne (post moves), coach Bell en coach Yannick (Timing en Spacing), coach Daan (Defense) en coach Joris (Schieten). In de tussentijd gingen coach Linda en coach Eva extra boodschappen halen om de hitte in de sporthal te kunnen blijven handelen. De stations duurde tot de lunch en daarna hebben we wedstrijden van 5 tegen 5 gespeeld, onderverdeeld in een onder 12/ onder 14 groep en een onder 16/onder 18 groep.

Rond half 3 kon iedereen gaan douchen in de sporthal en nadat iedereen goed was ingesmeerd tegen de zon gingen we in groepen weer terug lopen naar het kamphuis.
Bij terugkomst werden er al snel emmers gevuld en ontstond er een groot watergevecht met alle zelf meegebrachte waterpistolen en andere “wapens“ wat voor een goede verkoeling en veel plezier zorgde. Nadat iedereen weer was opgedroogd en zich had opgefrist was het weer tijd voor het avondeten, dit keer een hamburger, patat en een groente salade.

Na het avondeten mocht iedereen weer even zijn eigen gang gaan waardoor er weer snel een vol volleybal veld te zien was. Het was tijd voor de meiden tegen de jongens. Beide super fanatiek en vol plezier waardoor ze al snel de score vergaten. De bal belande nog miraculeus in de boom en dat bracht de twee groepen weer samen om dat probleem op te lossen.

Daarna gingen we rond 8 uur beginnen aan de bonte avond. Voor de bonte avond had elk groepje met hun coach een act voorbereid. Coach Bell en coach Florianne gingen fanatiek van start met een optreden op het lied van Captain Jack.
Hierna was het de beurt aan de verschillende groepen waarbij de doventolk werd nagespeeld, er een plank challenge voor jongens en voor meisjes werd gehouden, een basketbal quiz en een deelnemers quiz werd gehouden, het raad de kampleiding spel werd gespeeld, touwtrekken in het zand, de Macarena werd gedanst en er werd geplaybacked. Ook de kampleiding had nog een aantal acts, zoals coach Beyza en coach Anis die met een grote groep gingen limbo dansen. Coach Joris, coach Linda, coach Jasper en coach Roy gingen wie ben ik met de zaal spelen en er was nog een dans/ zang optreden.

Na twee uur was de bonte avond klaar en stroomde het beach volleybal veld gelijk weer vol met bijna 30 kinderen van alle leeftijden en teams. Ook waren de tafeltennis tafels populair en werd er door een grote groep American football gespeeld in het zand.

Nadat iedereen nog ijs en drinken had gehad om nog wat af te koelen was het weer tijd om naar bed te gaan. Dit was na een korte warme nacht en een drukke dag geen enkele discussie voor de meeste en het was dan ook vrij snel rustig in de slaapzalen.

De volgende dag werd er weer optijd ontbeten en na het inpakken van de tassen en het schoonvegen van de kamers vertrokken de groepen weer voor een tocht naar de sporthal. Een gedeelte van de

kampleiding bleef achter om de accommodatie verder schoon te maken en om alle tassen en koffers naar de sporthal te rijden zodat deze gelijk meegenomen konden worden aan het einde van de dag.

Eenmaal aangekomen in de sporthal werd er gestart met een gezamenlijke warming-up met onder andere dribbelen en stretchen gevolgd door het spel; ‘’coach Daan zegt’’ afgeleid van het spel ‘’Simon says’’. Daarna gingen de kampgroepen in verschillende estafette vormen de strijd met elkaar aan, waarbij samenwerking centraal stond. Als afsluitende spel gingen de teams de strijd aan met de mattenrace, waar ook de leiding zich bij kon mengen.

Nadat we met z`n alle een shoot-out hadden gedaan was het weer tijd voor de lunch, buiten in de schaduw voor de sporthal. Na de lunch mocht iedereen even een half uur zijn eigen gang gaan in de sporthal waarbij alle leeftijden door elkaar heen gingen en samen speelden.
Leuk om te zien was dat er een grote groep zo veel mogelijk ballen probeerde vast te krijgen in het net en boven de ring, Luka een van de oudere van het kamp en Sabiya als jongste van het kamp stonden samen 20 minuten te schieten ook kwam Alex uit onder 12 nog even tips vragen bij de oudste jongens over hoe hij niet geblokt kon worden bij een lay-up en dit bracht hij later gelijk in de praktijk tijdens de halve finale van het toernooi. Wij hebben genoten van deze samenwerking en verbondenheid binnen het kamp.

Als afsluiting van het kamp werden de halve finales en finales gespeeld met de teams waarbij tijdens de laatste wedstrijden de tribunes steeds verder volstroomde met belangstellende ouders. Rond half 3 was het tijd om het kamp af te sluiten, kwam iedereen nog een keer langs de kampleiding voor een laatste high five en kreeg iedereen de kampgroepsfoto uitgedeeld als herinnering.

Wij hebben genoten van deze dagen. We hebben veel blijde gezichten gezien. We hopen dat alle deelnemers aan het kamp het enorm naar hun zin hebben gehad.

Via deze weg willen wij graag de Club van 100, de jeugd activiteiten commissie en het bestuur van Binnenland bedanken voor het vertouwen en de support. Dit heeft er aan bij gedragen dat het kamp in deze vorm kon worden georganiseerd. Wij hopen dan ook dat dit de start is van een nieuwe traditie, dus wie weet!