Afgelopen zaterdag werd in sporthal de Driesprong het 1e internationale F.C. den Hoedt Mini-Toernooi gespeeld. Tijdens dit toernooi voor de leeftijdsklasse onder 12 jaar, streden twaalf van de allerbeste miniteams uit Nederland en België voor de titel. Het toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan oud-voorzitter Frits den Hoedt, die in 2021 overleed. Het Belgische Belfius Mons-Hainaut kroonde zich in een spannende finale tot kampioen!

De teams waren zaterdagochtend al vroeg aanwezig om de strijd met elkaar aan te gaan. Onder de aanwezigen waren onder andere Nederlands kampioen Thriple Threat uit Haarlem, meerdere teams uit de eredivisie, twee topteams uit België en uiteraard thuisteam CBV Binnenland U12-1. Toeschouwers werden getrakteerd op een waar spektakel met basketbal van een enorm hoog niveau. Na spannende kruis- en halve finales stond aan het einde van de dag de grote finale op de planning. Onder toeziend oog van honderden supporters streden Nederlands kampioen Thriple Threat tegen één van de beste teams uit België: Belfius Mons-Hainaut. Uiteindelijk waren het de Belgen die na een zinderde finale de beker omhoog mocht houden. Giants Antwerpen veroverde het brons. CBV Binnenland won 2 wedstrijden en werd 11e.

Namens de organisatie willen we via deze weg willen we alle sponsoren en vrijwilligers énorm bedanken voor dit onvergetelijke toernooi!! Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest. Ook wij hebben enorm van deze dag genoten en kijken nu alweer uit om het in 2024 weer te organiseren!

Familie den Hoedt.