CBV Binnenland MSE 1 heeft afgelopen zaterdag ruim gewonnen bij Basketbal Academie Limburg MSE 2.
De Barendrechtse ploeg leidde vanaf begin tot eind en kijkt nu uit naar de topper in eigen huis tegen de River Trotters.

De selectie van CBV Binnenland MSE 1 reisde afgelopen zaterdag 18 maart af naar Weert om het op te nemen tegen het tweede team van Basketbal Academie Limburg (BAL). Als de Barendrechters uitzicht wilden behouden op plaats 1 en 2 – en daarmee een plek in de play-offs – moest er in Weert worden gewonnen.

Vanaf de allereerste minuut had Binnenland de leiding, en nam een voorsprong van 14-0. Hierna scoorden de Limburgers 6 punten op rij en leek de wedstrijd toch nog spannend te gaan worden, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. Bij rust was de stand 17-39 in het voordeel van CBV Binnenland.

In vorige wedstrijden startte de Barendrechtse ploeg de tweede helft nog wel eens zwak, maar deze zaterdag ging Heren 1 in het derde kwart verder waar ze in de eerste helft gebleven waren. Na meerdere technische fouten van BAL – en vooral rake vrije worpen – stond Binnenland na drie kwarten 26 punten voor. In het laatste kwart werd de voorsprong verder uitgebouwd en kon de wedstrijd comfortabel worden uitgespeeld. Eindstand: 53-91.

Aankomende zaterdag 25 maart om 20:00 speelt CBV Binnenland MSE 1 thuis tegen River Trotters MSE 1. De River Trotters staan bovenaan de ranglijst, Binnenland staat derde. De Barendrechters maken echter nog kans op de play-offs, maar zijn wel afhankelijk van de concurrentie. We hopen op de support van een volle Driesprong.

Topscoorders: Daan van de Pol 24, Caleb Vijber 22, Sjoerd van Vilsteren 15.