Op zaterdag 20 mei 2023 organiseert CBV Binnenland het eerste F.C. den Hoedt mini Basketballtoernooi. Tijdens dit toernooi voor de leeftijdsklasse onder de 12 jaar (geboren in 2011-2012), strijden maar liefst twaalf van de beste miniteams van Nederland voor de titel. Het toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Frits den Hoedt, die op 21 januari 2021 overleed. 

Dit toernooi grijpt terug op een rijke historie. Tussen 1985 en 1999 was Frits den Hoedt de grote aanjager en organisator van het Mini-Basketballtoernooi in Barendrecht, waar topteams uit heel Europa op af kwamen. Daarnaast was hij maar liefst 29 jaar voorzitter van CBV Binnenland. In die tijd groeide de vereniging van 45 leden naar meer dan 450 leden.  

Na het overlijden van Frits in 2021 heeft familie den Hoedt besloten het MU12-toernooi nieuw leven in te blazen onder de naam F.C. den Hoedt Mini-Basketballtoernooi. 

Ge├»nteresseerde teams kunnen zich aanmelden via minitoernooi@cbvbinnenland.nl

Tot 20 mei 2023!