Zaterdag 14 januari was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, Binnenland tegen High Five. Beide teams hoopten het nieuwe jaar goed te beginnen door de eerste wedstrijd van 2023 te winnen. De laatste keer dat de twee teams tegen elkaar speelden was het een spannende wedstrijd waarbij binnenland het in de eerste helft moeilijk had maar toch in de tweede helft de winst eruit wist te slepen.

Sjoerd van Vilsteren starte de wedstrijd scorend met een vrije worp en Jorris Visser schoot daarna een driepunter erin. Een goed begin van het eerste kwart dat uiteindelijk eindige met een 12-14 stand voor High Five.
In het 2e kwart kon er weer geen ploeg echt afstand nemen van de ander en het bleef spannend. Er werd nu wel meer gescoord en binnenland ging met 1 punt voorsprong, 34-33, de rust in.

Na de rust was het meer van hetzelfde. Aan het eind van het 3e kwart was het nog steeds 1 punt voorsprong voor binnenland, 52-51. Het 4e kwart beloofde spannend te worden.

Het 4e kwart begon met een midrange schot van High Five. Het bleef spannend tot het eind. Want met nog 25 seconden te spelen had binnenland balbezit en een voorsprong van 3 punten. De aanval resulteerde helaas niet in een score. Dus met nog 13 seconden te gaan zette High Five een aanval op. Ze hadden een 3 punter nodig om gelijk te komen en er was niet genoeg tijd meer voor meer dan één aanval. High Five speelde de bal rond en schoot een onmogelijke driepunter en scoorde! Het stond gelijk met nog 6 seconden te spelen. De bal werd snel uitgenomen en naar de andere kant van het geld gebracht Bas den Hoedt kreeg een moeilijke layup met weinig tijd maar miste. Sjoerd van Vilsteren probeerde nog een putback maar helaas ook zonder resultaat. Toen was het 4e kwart voorbij en gingen we met een gelijkspel de verlenging in.

In de verlenging kreeg binnenland het lastig doordat er 2 mensen met 5 fout het veld hadden moeten verlaten. Met nog minder dan een minuut te spelen stond binnenland 6 punten achter en moest door een tijdsgebrek geforceerd driepunters schieten om nog terug te komen. Deze wilden niet vallen en dus verloor binnenland uiteindelijk in de verlenging met 72-80. Een pijnlijk verlies voor de thuisploeg.

Topscorers: Caleb Vijber 20, Sjoerd van Vilsteren 17, Joris Visser 14