Foto Jan Willem van Genderen

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de River Trotters in Hardinxveld-Giessendam op de planning van Binnenland MSE 1. De River Trotters draaien, net als Binnenland, bovenin de Eerste Divisie mee en hebben altijd een fanatieke achterban. Een op papier moeilijke wedstrijd dus.

Toch startten de Barendrechtse heren de wedstrijd goed en kwamen zij al snel 0-7 voor door scores van Joris en Sjoerd. In het eerste kwart speelde Binnenland goed collectief basketbal en het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 12 punten. Stand: 11-23. In het tweede kwart werd de lijn van de eerste 10 minuten doorgezet. Mede door de sterke verdediging liepen de bezoekers uit tot een maximale voorsprong van 19 punten en gingen we rusten met een tussenstand van 26-42.

In het derde kwart konden de Binnenlanders echter niet de goede vorm uit de eerste helft voortzetten en kwamen de River Trotters steeds dichterbij. De Barendrechtse aanval werd slordig en leidde tot veel turnovers. Dit terwijl de aanval van de thuisploeg steeds meer begon te lopen. De voorsprong van 16 punten slonk dit derde kwart tot nog maar 1 punt. Door een goed uitgespeelde aanval die afgerond werd door Kent met een and-one, gingen we uiteindelijk het laatste kwart in met een score van 50-54.

De twee eerdere spannende wedstrijden (tegen de Black Eagles en Wyba) werden verloren omdat de simpele dingen in de aanval niet goed werden uitgevoerd. In de bespreking voorafgaand aan het vierde kwart werd daarom juist op de uitvoering van de simpele principes in de aanval de nadruk gelegd. De laatste 10 minuten kwam de aanval van Binnenland weer een beetje op gang en werd het momentum van de River Trotters gestopt. De Hardinxveld-Giessendammers werden op afstand gehouden en de wedstrijd werd netjes uitgespeeld.

Het jonge Binnenland MSE 1 heeft laten zien dat het gegroeid is en geleerd heeft om dit soort spannende wedstrijden naar zich toe te trekken. Volgende week zaterdag 10 december reizen de Barendrechters naar Rijswijk op zoek naar de derde overwinning op rij. Binnenland speelt dan tegen Lokomotief.