Voor Startportaal Binnenland staat de uitwedstrijd tegen Jolly Jumpers in Tubbergen op het programma. De eerste wedstrijd tegen Jolly Jumpers won Binnenland maar net, 59-54. Jolly Jumpers draait dan ook een goed seizoen waarbij opvalt dat de Jumpers het minste aantal punten per wedstrijd tegen krijgt.

In Tubbergen staat dus een prima ploeg onder leiding van Christ Stomp. Stomp heeft in zijn selectie diverse veel scorende speelsters. Anke Rikhof is tot nu toe de topspcoorster, met 12,5 punten per wedstrijd, bij de thuisploeg. De Canadese Kienna Wiens lijkt ook goed in de ploeg te passen en draagt 10,5 punten per game toe. Overigens is Rikhof aan een prima seizoen bezig zij pakt 11,6 rebounds en geef ook nog 2,8 assists aan haar teamgenoten. 

Startportaal Binnenland zal dus alle zeilen bij moeten zetten om de wedstrijd in het verre Tubbergen tegen de huidige nummer vier tot een goed einde te brengen. Bij Binnenland zal zoals eerder gemeld aangegeven Eva van Oosten een tijdje niet beschikbaar zijn, het is nog even de vraag of Janine Guijt weer minuten kan en mag maken. Afgelopen zaterdag lieten diverse andere speelsters zien klaar te zijn om minuten te maken. Voor coaches Van Rangelrooy en De Wit is het natuurlijk goed om de ontwikkeling bij de jeugdigere speelsters te zien. Hopelijk lukt het de ploeg ook om in de strijd om plaats 3, de Jumper een nederlaag toe te brengen. Zo zouden de Blauwen namelijk omhoog kunnen blijven kijken in de achtervolging op de bovenste plekken!

De wedstrijd begint al om 18:30 en zal zeker via de livestream te volgen zijn. Die linkt volgt later via de website en social media.