Wij staan op het punt om een 2e COVID-19 jaar af te sluiten. COVID-19 heeft voor onze vereniging grote impact gehad en heeft dat nog steeds Eigenlijk was het seizoen 2020-2021 een verloren seizoen door de uitbraak van het Corona virus. Hoewel er minder getraind en gespeeld kon worden, zijn wij binnen de mogelijkheden die de overheid bood, toch goed bezig geweest. Wij hebben veel gebruik kunnen maken van het 3×3 veld op sportpark De Bongerd. Maar ook daar waren wij aan strenge regels gebonden en niet alle leeftijdsgroepen mochten daar spelen.

Omdat er voor topsport een uitzondering werd gemaakt, kon ons VSE1 team het seizoen afmaken. Het team haalde de finale van de play offs, maar werd verslagen door Den Helder. Maar Binnenland werd dus wel 2e van Nederland, een prima prestatie.

Gelukkig heeft COVID-19 niet gezorgd voor een teruggang in het aantal leden. Integendeel, Binnenland heeft nu zo’n 460 leden. Wij waarderen de trouw van onze leden. Er wordt door 30 teams competitie gespeeld. Daarnaast zijn er nog recreanten teams, Blue kids voor de allerkleinsten en de Basics voor de ouders. Het heeft veel kunst- en vliegwerk gevraagd voor m.n. de TC om de steeds weer veranderende regels in te passen. Daar is de TC goed in geslaagd.

Voorgenomen zaken als scheidsrechters trainingen, fundamentals training, starttoernooi, business club en tal van andere bijeenkomsten moesten worden afgeblazen. Gelukkig werd toch een aantal acties gehouden, zoals de Grote Clubactie en de Vriendenloterij door VSE1. Ook de Tipp Inn werd getroffen door verplichte sluiting, wat een negatief exploitatie resultaat tot gevolg had.

Onverwacht kwam het bericht dat onze oud-voorzitter en erelid Frits den Hoedt op 21 januari was overleden. En op 10 november overleed Nico Aarnoudse, een trouwe sponsor van Binnenland.

Wij kijken uit naar 2022. Wij hopen dat wij in dat jaar weer terug kunnen naar een redelijk normaal sportjaar. Dat wij weer kunnen trainen en spelen in De Driesprong en dat wij elkaar kunnen ontmoeten in de Tipp Inn en dat er weer toeschouwers aanwezig kunnen zijn in De Driesprong. Op dit moment weten wij nog niet wanneer de trainingen en de competitie weer kunnen beginnen. Wat wij wel weten is dat wij op 8 januari a.s. Startportaal Binnenland via livestream weer een competitiewedstrijd kunnen zien spelen.

2022 wordt een jaar met een aantal nieuwe namen in de TC en met intensieve contacten met de gemeente over De Driesprong. Wij hopen dat onze leden weer snel kunnen ballen. Ook in het nieuwe jaar hopen wij op de steun en de inzet van onze vele vrijwilligers en sponsors.

Wij wensen al onze leden, vrijwilligers, sponsors en iedereen die een blauw hart heeft een zeer prettig kerstfeest en een gelukkig, gezond, positief en sportief 2022. Wij hopen met jullie er een mooi 2022 van te kunnen maken.

Namens het bestuur van CBV Binnenland,

Wim van der Hoek Voorzitter