Tijdens het komende seizoen zal Remy de Wit als assistent van Joost van Rangelrooy fungeren. Na het stoppen van Linda Appers was Van Rangelrooy op zoek naar een waardige vervanger en deze heeft hij met De Wit gevonden. 

De nieuwe assistent-coach is in de basketball wereld een bekende naam. De Wit coachte verschillende clubs zoals Den Helder (heren eredivisie), het CTO (Amsterdam) en FSG Academy Apeldoorn. Ook was hij hoofdcoach van veel Nederlandse jeugdteams gedurende diverse zomers en was hij ook een seizoen de bondscoach van het Nederlands damesteam.

In 2016 maakte De Wit de overstap naar de schaatswereld en is sindsdien de technisch directeur van de nationale schaatsbond, KNSB. In de komende maanden zijn de Olympische winterspelen en breken drukke tijden aan voor de schaatsdirecteur. Het schaatsen zal de komende tijd op één staan, maar naar het einde van het seizoen zal De Wit steeds meer aanwezig kunnen zijn.

Vorig seizoen, in de laatste wedstrijd van het seizoen, zat hij al eens op de bank. Toen verving hij Linda Appers vanwege ziekte. Dit seizoen coachte hij, Van Rangelrooy was afwezig, al met succes een oefenwedstrijd tegen Landslake Lions in Landsmeer. 

Uiteraard reageerde Joost van Rangelrooy verheugd op het nieuws: “Nadat Linda aan had gegeven te stoppen heb ik Remy gevraagd of hij interesse had. Hij was gelijk erg positief en ik heb al eerder met hem gewerkt bij het Nederlands Team en in Apeldoorn. Ik weet dat we elkaar precies aanvullen dus een welkome verrijking voor de staf. Ik kijk er naar uit om dit seizoen, samen met Remy, het maximale uit de groep te halen.”

Remy de Wit reageert enthousiast: “Ik vind het superleuk om Joost en de ploeg te kunnen helpen wanneer dit past in mijn drukke Olympische jaar. Het basketball is bij mij nooit gestopt maar was minder actief in Nederland. Startportaal Binnenland geeft me de ruimte om flexibel mijn steentje bij te kunnen dragen. Daar ben ik de club en coach dankbaar voor en zal er alles aan doen om dit zo goed mogelijk te doen. Topsport kent immers geen concessies”