Er wordt vaak aan mij gevraagd wat de visie is van Binnenland en wat de stip op de horizon is waar we naar toe werken. 

Kort en krachtig: We willen een gezellige en sportieve vereniging zijn waar ieder zich thuis voelt. Gezellig om met een team van gelijkgestemden een balletje te kunnen gooien en sportief om op hoog landelijke niveau mee te kunnen doen.  We zijn een van de grootste basketbal verenigingen (5e qua aantal spelende leden) van Nederland en moeten dus voor elk lid wat kunnen bieden.

Aan de dameskant spelen we met Dames 1 op Eredivisie niveau en dit willen we zo houden. Aan de herenkant willen we met Heren 1 weer op Promo divisie niveau uit komen. Dit zijn onze zogenaamde vlaggenschepen. 

Om dit voor elkaar te krijgen moet je als vereniging heel veel op orde hebben:

  • Er moet van onderaf een aanvoerlijn van meiden en jongens zijn, die ook op hoog niveau kunnen spelen en trainen. Ze moeten plezier kunnen maken en naarmate ze ouder worden, waar gewenst op niveau door kunnen blijven stromen.
  • Er moeten dus teams in bijna alle leeftijdsroepen zijn die op eredivisie of 2e divisie niveau spelen. 
  • Maar er moeten ook teams zijn die hier bij aansluiten en waar lekker gebald kan worden.
  • Er moeten dus ook trainers, assistent trainers en scheidsrechters zijn voor al deze teams. En voor hoger spelende teams worden hogere eisen aan (de diploma’s van) de trainers en scheidsrechters gesteld.
  • Er moet door de jaren heen een lijn in de opleidingen van de spelers zitten van jong naar oud.
  • Je moet een zaal en andere faciliteiten hebben waar je alle wedstrijden en trainingen in kunt plannen.

Zoals elk jaar zoeken we weer naar trainers op elk niveau (we hebben zo ongeveer 50 trainers en assistent trainers nodig). Het valt me op, dat het soms nog lastiger is een trainer voor het derde team te vinden, dan voor het eerste team. We zoeken ook assistent trainers, hoe fijn is het immers niet om de taken een beetje te verdelen of juist om samen over de training en wedstrijden te sparren. Trainers krijgen bij ons een vergoeding, de hoogte hangt af van diploma en in welke competitie gespeeld wordt. Deze maand start een BT2 en BT3 trainersopleiding. Die worden slechts eens in de 4 jaar georganiseerd, dus grijp je kans. Zie dit <link> artikel elders op de website.

Zoals elk jaar zoeken we weer scheidsrechters. Zoals hieronder te zien, schrijven we veel teams in en de NBB eist dat je voor elk team in de 2e divisie of hoger een scheidsrechter op niveau aanlevert. Als we niet voldoende goede scheidsrechters hebben, moeten we teams lager in gaan schrijven. We verpesten dan de competitie en de spelers worden er ook niet beter door. Er zouden wel meer bekers in de prijzenkast komen… 

Onderstaand tref je het overzicht van teams en het niveau van inschrijving voor volgend seizoen. Dit is zoals we er nu over denken, waarbij zoveel mogelijk is aangegeven welke (on)zekerheden er zijn. Voor velen zal hiermee duidelijk zijn wat zij volgend seizoen bij CBV Binnenland kunnen verwachten en wij hopen natuurlijk zoveel mogelijk mensen terug te zien in september.

Kom je van buiten de vereniging, wil je je aanmelden of wil je een keer komen proef trainen, meld je dan aan via ons formulier op de website: https://www.cbvbinnenland.nl/lid-worden/ 

Voor vragen kun je terecht bij een van onze coördinatoren, hun contactgegeven staan hier: https://www.cbvbinnenland.nl/technische-commissie/

Els – meisjes jonger dan 12 jaar
Wilma – meiden en dames ouder dan 12 jaar
Igor – jongens jonger dan 12 jaar
Harold – jongens tussen de 13 en 21 jaar
(ook info over de 3×3 competitie)
Robert – heren ouder dan 21 jaar