Als nummer twee van de reguliere competitie tref 4Consult/Binnenland in de strijd voor het nationale kampioenschap als eerste Cangeroes Utrecht. Utrecht eindigde op de zevende plek na een overwinning op concurrent, voor die plek, Triple Threat. Een week geleden speelden 4Consult en Cangeroes in Utrecht al tegen elkaar. Toen won Binnenland met veertien punten verschil na een slechte eerste helft.

In Utrecht ontwikkelt het team zich steeds beter. Ramon Kuipers gaf vorige week te kennen liever tegen Binnenland of Den Helder te spelen, omdat die ploegen zijn team iets beter liggen. Gezien de twee uitslagen van de vorige wedstrijden, klopt dit als een bus. Utrecht verloor dan wel twee keer van de Barendrechtse thuisploeg, maar beide wedstrijden was het verschil niet heel ruim. 

In Barendrecht zal met spanning gekeken worden of Marlou de Kleijn voor de eerste play-off wedstrijd klaargestoomd kan worden. De veel scorende speelster moest de wedstrijd tegen Den Helder al aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Toen in die wedstrijd bleek dat er weinig eer te behalen was koos Joost van Rangelrooy om zijn volledige bank te gebruiken. In de komende drukke weken, met maximaal 3 wedstrijden per week, zal Van Rangelrooy moeten proberen om de speeltijd over zijn team te verdelen. Wel zal hij, net als zijn team, in twee games willen winnen want dat zou een paar extra vrije dagen beteken met het oog op de halve finale.

Voor nu staat dus wedstrijd 1 in de kwartfinale op het programma. We zijn benieuwd naar het herstel na de ruime nederlaag in Den Helder. Uiteraard verzorgen we, en hopelijk niet voor het laatst dit seizoen, een mooie livestream. De link naar de stream is via onze social media te vinden.