De inzet van de topper in Den Helder was duidelijk: wie wint eindigt als eerste. Joost van Rangelrooy wordt kort voor de wedstrijd geconfronteerd met het uitvallen van Marlou de Kleijn. Met het oog op de play-offs en deze topper natuurlijk een aderlating van jewelste.

Het is voor 4Consult/Binnenland enorm zoeken zonder Marlou de Kleijn. In het eerste kwart lukt het Binnenland nauwelijks om te scoren. Slechts elf punten, waarvan acht van Eline Kasius, is te weinig voor het Helderse geweld. Zij scoren maar liefst 24 punten. De achterstand van 13 punten is terecht en weerspiegelt op dat moment het verschil tussen beide ploegen.

Van Rangelrooy krijgt zijn ploeg in het tweede kwart wat beter aan het spelen. Jaida Roper, Gabriëlle van den Bosch en Eline Kasius komen scorend nu door en de verdediging sluit iets beter. Van Rangelrooy wisselt veel door waarbij veel minuten weggelegd zijn voor Maaike van Zeijl en Eva van Oosten. Maaike maakt 3 vrije worpen na een fout op haar driepuntspoging. Ook Fabiënne Dijkshoorn maakt voor rust minuten. Het gat tussen de twee ploegen blijft 13 punten, 39-26.

Opvallend voor rust is het hoge aantal turn-overs van 4Consult. De rust gebruikt de Barendrechtse ploeg dan ook bijna volledig om de plannen goed door te spreken. Na rust start de ploeg met twee scores. Daarna gaat Den Helder echter weer voorop in scores. Als Kourtney Treffers een driepunter maakt neemt Joost van Rangelrooy een time-out. Het verschil is dan namelijk al 20 punten, 57-37. Dit is ook meteen de eindstand na kwart drie.

Het laatst kwart is er één voor de statistieken. Binnenland kan niet meer dichterbij komen en Den Helder loopt rustig uit naar een voorsprong van 30 punten. Van Rangelrooy geeft dan zijn basisspeelsters iets meer rust en brengt ook Evi Overgaauw binnen de lijnen. Dit alles met het oog op de kwartfinales. Het is voor hem en zijn ploeg te hopen dat Marlou de Kleijn dan weer aan kan sluiten. De einstand van de wedstrijd wordt uiteindelijk bepaald door een score van de Helderse ploeg: 84-47.

Door het verlies eindigt 4Consult/Binnenland op de tweede plaats en is het in de kwartfinale gekoppeld aan Cangeroes/Utrecht. De eerste kwartfinale in een serie van drie is aanstaande dinsdag (13 april) om 20:30 in sporthal De Driesprong.