“A win is a win”. Dat dekt meteen de lading van de wedstrijd tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Vooraf leken beide coaches duidelijk. Joost van Rangelrooy gaf als antwoord op de vraag of de uitploeg hun vierde wedstrijd op rij zou gaan winnen een duidelijk antwoord: “Nee”. De coach van Jolly, Mart Kieftenbeld, gaf aan “niet persé” bezig te zijn met winnen. “In Tubbergen zitten we in het proces van opleiden en ontwikkelen”.

Die ontwikkeling van de uitploeg komt in het begin nog niet tot uiting. 4Consult/Binnenland heeft ook moeite met de start van de wedstrijd, maar zorgt er in de loop van de eerste periode wel voor dat de ploeg een voorsprong neemt van negen punten. Eline Kasius heeft er dan al acht punten inliggen. Er zijn als team wel veel kansen nodig om tot score te komen, wat zorgen baart. Nog voor het kwartwissel komen de Jumpers weer in de buurt. Een 0-7 run zorgt ervoor dat er een 19-17 stand op de borden komt.

Jaida Roper start kwart twee goed en scoort vier punten. Daarna valt de productie aan Binnenland zijde helemaal stil. Van Rangelrooy ziet met lede ogen aan hoe er een deksel op de ring ligt en dat zijn team de controle op de wedstrijd verlies. Het enige dat in kwart twee beter verzorgd is, is de rebound. In het eerste kwart werd daarop ruim verloren, in kwart twee niet meer. Maaike van Zeijl scoort een vrije worp en zet 30-32 op het bord. Het is echter Anke Rikhof die vlak voor rust met een score 30-34 op het bord zet.

Noëlle Droste zorgt met een score voor een zes punten voorsprong voor haar ploeg. Dan is het Gabriëlle van den Bosch die met twee rake driepunters antwoord. Ze schiet op dat moment de Tubbergse zone even lek. Als ook Marlou de Kleijn een aantal keer (10 punten dit kwart) het netje weet te vinden, neem te ploeg de leiding weer over. De voorsprong van zeven punten is na een goed kwart terecht en had groter kunnen zijn als de schotpercentages iets hoger zouden zijn geweest.

In het laatste kwart neemt de spanning toe. De voorsprong schommelt steeds rond de vijf punten en Van Rangelrooy coacht erop los. De Jumpers staan veelvuldig in een zone, wat zijn vruchten afwerpt. 4Consult/Binnenland krijgt veel, vaak open, kansen. Ook in dit laatste kwart wordt er te veel gemist. Beyza Okayben, die in het verleden nog voor Jolly speelde, schiet haar ploeg naar een 64-56 voorsprong. Vier punten op rij voor Jolly met nog 3 minuten brengt weer spanning. Gabriëlle van de Bosch besluit om haar vijfde driepunter binnen te schieten, 67-60. Als daarna een Tubebergse scoort antwoord Marlou de Kleijn met een driepunter en is de wedstrijd gespeeld. In de laatste seconden mag Jamailah Adams dan de einstand bepalen met twee rake vrije worpen, 72-62.

Een iets wat geflatteerde overwinning van 4Consult. Daar waar het spel vorige week subliem was, was dat deze keer een stuk minder. Aankomende woensdag zal de Barendrechtse ploeg weer wat van dat spel in Landsmeer naar voren moeten halen. De ploeg zal het dan in Katwijk opnemen tegen Sportiff Company Grasshoppers.