Vooraf dolden de Barendrechtse chauffeurs al een beetje: “We hebben nog nooit verloren in Haarlem.” Die stellingname was makkelijk want er werd immers nog nooit eerder in Haarlem gespeeld. Thuisploeg Triple Threat won overigens al wel een keer in Haarlem. Dat was vorige week tegen Haren. De vorige wedstrijd in Januari was er geen vuiltje aan de lucht voor 4Consult en werd er makkelijk gewonnen. Deze keer kwam TTT na een overwinning en een nipt verlies van Sportiff Company Grasshoppers vol goede moed binnen de lijnen. Aan Barendrechtse zijde was de domper groot toen bleek dat Jaida Roper nog niet voldoende hersteld is van de door haar van de week opgelopen enkelblessure. Zij werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

#2 Jaida Roper speelde door een enkelblessure nog niet

4Consult/Binnenland schiet uit de startblokken en komt meteen met 0-6 voor. TTT laat de kaas niet van het brood eten en knalt twee driepunters (2x Katie Bussey) binnen. Beide ploegen spelen goed tegen elkaar op. De Haarlemse thuisploeg laat zien een toegevoegde waarde te zijn binnen de dames eredivisie en neemt zelfs een 21-17 voorsprong. Werk aan de winkel voor coaches Van Rangelrooy en Appers. Die wisselen hun verdediging af van man to man naar zone en terug. Aanvallend wordt de ring steeds sterk aangevallen. Dit resulteert in makkelijke scores en veel fouten bij de tegenstander.

De hoge ruststand (38-39) laat zien dat beide ploegen aanvallend goed doorkomen, maar aan beide zijdes laat de verdediging te wensen over.

Het derde kwart laat eigenlijk hetzelfde beeld zien als de gehele eerste helft. Beide ploegen scoren veel, maar verdedigend is het ondermaats. Het lukt Binnenland wel om een klein beetje uit te lopen. De maximale voorsprong loopt op tot slechts zeven punten en TTT blijft dus in de wedstrijd hangen. Dit doen ze vooral aan de hand van Janine Guyt (ex-Binnenland), Katie Bussey en Naomi Halman. Het laatste deel van de wedstrijd vang aan met een 59-66 voorsprong.

Triple Threat weet nog twee keer dichtbij de Barendrechtse dames te komen, ze naderen de ploeg tot vier punten. De laatste vijf minuten komt 4Consult beter in haar spel en met name de verdediging van Binnenland begint nu steeds meer en beter te sluiten.  Het lukt de Haarlemse ploeg bijna niet om tot scoren te komen en aan de andere kant vinden vooral Marlou de Kleijn en de niet te stoppen Eline Kasius veelvuldig het netje. De voorsprong loopt op tot 16 punten, maar door slecht verdedigen in de laatste minuut komt TTT uiteindelijk terug tot een schappelijk verschil van 11 punten. “Er is dus nog nooit verloren in Haarlem,” maar makkelijk was het niet.

#11 Eline Kasius wordt geïnterviewd door Michel Appers. (zie social media)

Scores: Eline Kasius 31, Marlou de Kleijn 22, Lisa van den Adel 14, Jamailah Adams 10, Gabriëlle van den Bosch 6 punten en Jamy de Kock 2 punten. Eva van Oosten, Maaika van Zeijl, Beyza Okayben, Jaida Roper, Fabiënne Dijkshoorn, Evi Overgaauw en Denise van Dijk scoorden niet.