Nog nooit eerder speelde 4Consult/Binnenland in Haarlem een eredivisiewedstrijd. Aankomende zaterdag is het dus voor het eerst dat Binnenland tegen Triple Threat speelt. Door Covid-19 en een aangepaste competitie opzet is het wel de tweede keer dat beide ploegen tegen elkaar spelen. De eerste wedstrijd van dit seizoen op 16 januari speelden beiden ploegen in Barendrecht al tegen elkaar. Daar won de thuisploeg uiteindelijk ruim, 92-62.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en won TTT vorige week hun eerste wedstrijd ooit in de dames eredivisie. In Haarlem werken ze hard om alle voorwaarden rondom hun ploeg op een hoog niveau te krijgen. Er is inmiddels een goede livestream met commentaar en ook de kleding is tip top in orde. Complimenten voor de organisatie in Haarlem. Binnen de lijnen draait de ploeg van coach Schemmekes steeds beter. De ploeg maakt het alle ploegen tot nu toe vrij lastig en gaat binnenkort een keer een stunt maken tegen één van de topploegen. Afgelopen woensdag leek het daar al op in Katwijk, maar Sportiff Company Grasshopper won uiteindelijk alsnog van TTT.

Voor 4Consult/Binnenland is het zaak om die stunt in ieder geval tot na zaterdag uit te stellen. Dat gaat het proberen te doen met een volledige selectie. Dat betekent dus ook inclusief de nieuwe Amerikaanse Jaida Roper. Afgelopen week zat zij nog in quarantaine, maar na alle regels gevolgd te hebben mocht zij afgelopen maandag voor het eerst trainen. De pointguard zal dus haar eerste minuten in het Barendrechtse blauw gaan maken. 

Iemand die goede herinneringen aan de vorige ontmoeting moet hebben is Eva van Oosten. Zij werd na die game, voor het eerst bij dames 1, tot “Women of the match” uitgeroepen. Eva blikt terug op afgelopen weekend en kijkt vooruit naar de game in Haarlem:  “Afgelopen weekend speelden we als team een slechte tweede helft waarbij we ook met minder overtuiging speelden. Dit moet aankomend weekend zeker beter!” 

#7 Eva van Oosten

Ze vervolgt: “Wel denk ik dat we in de afgelopen maand, door het spelen van een aantal belangrijke wedstrijden, zeker stappen hebben gemaakt als team. Omdat we na iets meer dan een maand opnieuw tegen TTT spelen, kunnen we dit goed gaan laten zien.”

Of dat ook echt gaat gebeuren zullen we zaterdag zien. De livestream link zullen wij wederom via onze social media delen. De wedstrijd begint om 16:00.