Na de nederlaag in Bemmel afgelopen week ligt er in Tubbergen de kans om als team een revanche te pakken op dat verlies. Coach Van Rangelrooy zal de focus de afgelopen trainingen gelegd hebben op die uitwedstrijd. Jolly Jumpers is de ploeg die in Tubbergen haar wedstrijden speelt. Voor de ploeg van coach Mart Kieftenbeld is het de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De Jumpers hebben een goede jeugdopleiding en door de huidige omstandigheden zijn een aantal talenten doorgeschoven naar het eerste damesteam. Een aantal “oudere” speelsters werkt namelijk in de zorg en besloten dat het gezien hun werk niet verstandig en logisch is om te basketballen. Een aderlating voor Kieftenbeld en zijn team, maar extra kansen voor andere speelsters. Afgelopen week speelden de Tubbergse dames voor het eerst in 2021 een competitiewedstrijd. In Katwijk werden ze op een ruime nederlaag getrakteerd, 86-45.

Zoals bekend speelde Binnenland niet goed in Bemmel. Een totale off-day kopte het verslag. Het zal moeten blijken of het bij die ene off-day blijft en 4Consult zich kan herpakken. In de game met Bemmel scoorde Eline Kasius 31 punten, maar ook zij had liever gewonnen dan veel gescoord.

“We staan weer met beide benen op de grond na het onnodige verlies in Bemmel” aldus de lange blonde center. Ze vervolgt: “We blijven voorruit kijken. Voor nu is het noodzakelijk om twee punten mee te nemen vanuit Tubbergen!” Daar is geen woord aan gelogen. Het zal voor het team belangrijk zijn om te laten zien dat dit een eenmalige dip was. Zeker gezien de korte competitie is het van belang om na een verliespartij meteen weer de weg omhoog te vinden.

De wedstrijd in Tubbergen is, i.v.m. de avondklok, verplaatst naar 15:00 ’s middags. Zoals inmiddels gebruikelijk wordt ook deze wedstrijd in de dames erevisie per livestream aangeboden. De links zal wederom op onze social media gedeeld worden.