KLIK HIER VOOR DE LIVESTREAM

De laatste keer dat Dozy BV Den Helder op bezoek kwam bij 4Consult/Binnenland ging de ploeg van coach Mario Bennes met de nationale beker naar huis. Dat was voor de Barendrechtsen de enige echte wedstrijd voor de lockdown die volgde. Den Helder daarentegen speelde nog wel drie competitiewedstrijden.  Zij wonnen alle drie die wedstrijden en schoven vorige week vakkundig Lekdetec.nl Bemmel aan de kant (88-52). Daarmee staat Den Helder aan kop van de dameseredivisie. De thuisploeg staat momenteel ergens in de middenmoot, maar speelde dus pas één wedstrijd.

Dozy BV Den Helder heeft zich dit seizoen flink versterkt. Zo werden Janiek van Veen en Kourtney Treffers keerden terug in Den Helder. Van Veen speelde een jaar in Duitsland en Treffers meerdere seizoen in het buitenland (o.a. Polen en België). Coach Bennes heeft waarschijnlijk de meest veelzijdige en breedste ploeg van de dames eredivisie. Buiten bovengenoemde speelsters kan hij bijvoorbeeld ook beschikken over een Amerikaanse speelster, Sarah Curran. Als daarnaast ook Kiki Fleuren, laatste wedstrijd 26 punten, het op haar heupen krijgt dan kunnen de punten van alle kanten komen.

Bij 4Consult/Binnenland maakten maar liefst drie speelsters hun debuut in de dames eredivisie. Zowel Fabiënne Dijkshoorn, Denise van Dijk en Evi Overgaauw mochten van coach Van Rangelrooy voor het eerst in een officiële wedstrijd van dames 1 binnen de lijnen verschijnen. Daar bood de wedstrijd tegen Triple Threat ook de ruimte voor. De Barendrechtse ploeg had steeds een voorsprong van 10 tot 15 punten. In het laatste kwart liep het verschil op naar 30 punten, 92-62. 

Komende zaterdag komt er dus een tegenstander van een ander formaat langs. Het is voor de ploeg van 4Consult noodzaak om de scoringsdrift van de tegenstander te beperken. In de bekerfinale speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en daar lukte het Binnenland om goed bij te blijven. 

Marlou de Kleijn over de wedstrijd tegen de huidig bekerwinnaar: “Den Helder is een goede ploeg die meedraait in de top van de competitie. Wij hebben vorige week een solide winst binnen gehaald, maar moeten echt nog wat stappen zetten om tot hetzelfde niveau te komen als vorig seizoen. Het kan alle kanten op aankomend weekend. Ik durf geen voorspelling te maken maar we gaan natuurlijk altijd voor de winst 🙂 

Op hetmoment van schrijven zal de wedstrijd gewoon nog om 18:30 starten, de livestream start om 18:15. (Klik hier de livestream). Mocht er door een avondklok aanpassingen nodig zijn dan communiceren wij dit via onze social media.