Vanuit België sluit de 17-jarige Nederlandse Maddy Kessels komend jaar aan bij het team van coach Van Rangelrooy. Maddy is een jeugdig talent die begon met basketballen op haar 10de na een clinic van een van de beste clinicans in Nederland: Henk Pieterse. De Tilburgse Kessels begon haar basketballcarrière bij High Five in Tilburg. Na een aantal seizoen vertrok zij naar Vlaanderen. Daar speelde zij bij BBC Campinia Dessel-Retie, op het hoogste landelijk niveau in de VU16 en VU19. Bij die club maakte zij ook haar debuut bij de dames op het 1e landelijke niveau. Na twee jaar vertrok zij, vanwege een verhuizing naar Limburg, naar de Waalse club; Liège Panthers. Ook bij Liège Panthers speelde ze bij VU19 en dames 1e landelijk onder coach Pierre Cornia (assistent bondscoach van de Belgium Cats) en zijn vrouw Fabienne, waar ze veel van geleerd heeft. Het afgelopen seizoen bereikte zij met haar U19 team zowel de finale van de Waalse beker alsook de kruisfinale van de nationale beker van België. Vanwege Corona werden die finales echter niet meer gespeeld.

Vanwege studie komt Maddy nu weer in Nederland spelen. Over de keuze voor 4Consult/Binnenland is Maddy duidelijk: “Ik kende door allerlei basketballkampen en selectietrainingen van het Nederlands team al wat meiden die bij Binnenland spelen. Van hun hoorde ik dat het een club is met ambitie en dat er tevens een familiaire sfeer is. Die combinatie spreekt me erg aan. Daarnaast passen de plannen en doelen van coach Joost bij mijn eigen plannen en doelen. Ik kijk er naar uit om mijzelf verder te ontwikkelen en voor veel te winnen. Ik heb enorm veel zin in komend seizoen en hoop veel van coach Joost en mijn teamgenoten te leren.” Naast het spelen bij 4Consult/Binnenland zal Maddy ook nog in de VU20 van de basketball academy Limburg spelen.

Coach Van Rangelrooy trainde al een keer met Maddy en vertelt het volgende over haar: “Maddy is nog jong, maar erg leergierig en ambitieus. Haar avontuur in België vorig jaar heeft haar doen inzien dat ze nog meer wilt met basketball. Ik ben dan ook erg verheugd om met haar te gaan samenwerken en te kijken waar het plafond ligt.”