Komend seizoen komt de 19-jarige Maaike van Zeijl de Barendrechtse gelederen versterken. Van Zeijl begon op acht jarige leeftijd met basketballen bij BC Utrecht. Op haar elfde ging zij naar UBAll toe, om vervolgens op haar veertiende naar Amsterdam te vertrekken. Daar ging ze spelen en trainen bij het opleidingsprogramma van de bond. Het afgelopen seizoen combineerde ze dat met spelen in de  eredivisie voor Cangeroes/Utrecht. Zij zal het spelen in dames 1 combineren met het spelen in het promotiedivisie team (dames 2)

Maaike kwam de afgelopen jaren veelvuldig uit voor diverse Nederlandse jeugdteams. Zo kwam zij al in actie op drie verschillende Europese Kampioenschappen (1x met de VU16 en 2x met de VU18). De 187 centimeter lange forward heeft daarnaast ook ervaring in de 3×3 wereld. Afgelopen zomer speelde zij in het VU18 Nederlands team 3×3 op het Europees Kampioenschap. Aan internationale jeugdervaring geen gebrek.

Volgend seizoen hoopt Van Zeijl vooral heel veel te leren. De toekomstige Leidse student vertelt: “Ik hoop dat we met het team een aantal prijzen gaan pakken, gezien de selectie denk ik dat dit er ook wel in zit. Verder heb ik vooral heel veel zin om komend seizoen voor 4Consult/Binnenland uit te komen en ik kan wachten om weer op het veld te staan.”

Voor coach Van Rangelrooy is Maaike een enorme versterking. “Ze heeft internationale ervaring bij de jeugd en ook al de nodige minuten gemaakt in de eredivisie. Ze is lang, atletisch en heeft een goed schot dus ze gaat ons zeker helpen in de rotatie. Ik ben erg benieuwd hoe ze het gaat oppakken in dit volwassen team.”