Afgelopen vrijdagavond stond de topper op het programma tussen de meiden van Vetus Binnenland en Orange Lions Academy. In een bomvolle Driesprong wist de ploeg uit Barendrecht haar kwaliteiten te laten zien en de winst naar zich toe te trekken.

Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg van Orange Lions Academy, dat fel uit de startblokken kwam. De meiden van Vetus Binnenland V20 moesten overduidelijk een tandje bijschakelen, wat resulteerde in gehaast basketbal en niet nagekomen afspraken. Tijdens de donderpreek in de time-out werden deze afspraken nog even benadrukt en vanaf dat moment waren de zenuwen weg. De ploeg van Vetus Binnenland V20 kwam langzaam langszij en wist zelfs een kleine voorsprong te pakken aan het eind van kwart 1 (18-14).

Het tweede kwart blijft het spannend. Er wordt hard gewerkt en elke keer al de Barendrechtse formatie denkt even adem te kunnen halen zijn het de meiden van Orange Lions die het gelagen gaatje weer verkleinen. Toch weet de ploeg van Vetus Binnenland V20 de voorsprong enigszins uit te bouwen, zodat met een stand van 37-29 bij rust de kleedkamer kan worden opgezocht.

Beide ploegen blijven elkaar in evenwicht houden na de rust. Een wisselende tactiek bij de Orange Lions zorgt voor enige twijfel aan de kant van Barendrecht, maar de meiden houden het hoofd ditmaal koel en blijven aan de goede kant van de score. Het lukt Orange Lions om langszij te komen, waardoor het derde kwart afgesloten wordt met een stand van 56-50.

Het vierde kwart schiet de ploeg van Vetus Binnenland uit de startblokken met een 9-0 run. Dit is de mokerslag voor de ploeg uit Amsterdam en de winst komt niet meer in gevaar. Met een eindstand van 84-60 mag Vetus Binnenland V20 zich de terechte winnaar noemen na deze fantastische wedstrijd.