Na een rommelige trainingsweek die gekenmerkt werd door zowel blessure- en ziekteleed, moesten de meiden van Vetus Binnenland V20 afgelopen zaterdag voor de 3e keer dit seizoen aantreden tegen het lange team uit Zwolle. Dit keer werd gespeeld in de achteraf gelegen en sfeerloze ABC-hal i.v.m. een danscompetitie op het center court.

Na opstartproblemen met een niet werkende basketbal app, moest er terug gegrepen worden naar het vastleggen van de wedstrijd op papier. Gelukkig was er nog ergens een sheet beschikbaar, waardoor de wedstrijd toch kon beginnen. Tel daarbij de sfeerloze hal op en de toon voor de wedstrijd was gezet. Zowel de ploeg uit Barendrecht als de ploeg uit Zwolle kwamen geen moment echt lekker in de wedstrijd.

Rommelig basketbal was het gevolg, waardoor de irritatie bij beide ploegen af en toe hoog opliep. Daar waar de meiden van Vetus Binnenland V20 normaliter de meiden van Zwolle goed in de tang wisten te hebben, kreeg de formatie uit Barendrecht geen grip op de wedstrijd en keek zelfs tegen een achterstand van 5 punten aan in de laatste paar minuten van de wedstrijd.

Gelukkig wisten de meiden de stand gelijk te trekken en er precies op tijd nog 2 extra punten in te mikken. Met nog 8 seconden op de klok was er nog een laatste schot voor Zwolle, maar deze trof gelukkig geen doel. De zoemer ging en na 40 minuten spelen stond er een magere 53-55 op het bord. Opgelucht kon er adem worden gehaald. Ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.

De komende week zal de focus weer herpakt moeten worden, daar aanstaande vrijdag de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie op het programma staat.