Een gehavend herenteam van Vertom/Binnenland is niet goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Barendrechters werkten hard, maar kwamen in het uitwedstrijd tegen DAS Delft te kort. Met twee versnellingen beslisten de Delftenaren de wedstrijd: 85-68
In de eerste wedstrijd van 2020 moest trainer/coach Eric Jan van Ooijen behoorlijk puzzelen om een volwaardige ploeg op de been te brengen. Maar liefst 5 vaste krachten ontbraken. Jasper van den Adel en Reinier van Vilsteren zijn al bijna het gehele seizoen geblesseerd en zullen naar verwachting dit seizoen niet meer spelen. Daarnaast ontbraken aanvoerder Thomas de Weerd, Kevin Karam en Ruben Brouw. Het team werd uitgebreid met 2.05 meter lange center Dolf van de Graaf en de jeugdspelers Roy Valk en Timo Westerdijk. Hierdoor beschikte Vertom/Binnenland over een selectie van 9 man voor het treffen in Delft tegen DAS.
Beide teams startte voorzichtig. Gecontroleerd werd naar de vrije kansen gezocht. Het spel golfde heen en weer, waarbij beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. De periode werd afgesloten met een miniem verschil van 18-16. Het spel aan het begin van de tweede periode gaf een zelfde beeld te zien. Zowel Vertom/Binnenland als DAS Delft gaven elkaar weinig toe: 24-25. Vervolgens stokte de aanvallen bij de Barendrechters. Ex-eredivisiespeler Sam van Dijk rook zijn kans en deed Vertom/Binnenland met 9 punten op rij pijn. Het gevolg was een flinke achterstand in de rust: 41-28. Na de pauze golfde het spel opnieuw heen en weer. Vertom/Binnenland vocht hard, bleef in het spoor van DAS Delft, maar kon het verschil niet kleiner maken. Met nog 10 minuten te spelen keek de Driesprong-brigade nog altijd tegen een ruime marge van 56-45 aan. In het laatste kwart startte Vertom/Binnenland goed. Binnen twee minuten werd het verschil verkleind tot 56-51. DAS Delft vluchtte direct in een time-out. Helaas konden de Barendrechters de goede lijn niet doorzetten. Binnen 3 minuten werd de in het wit gehulde ploeg weer op dubbele cijfers gezet: 70-51. De wedstrijd was hierdoor definitief beslist. Uiteindelijk zochten de Barendrechters de kleedkamer op met een nederlaag van 85-68.
Routinier Sjoerd van Vilsteren was met 27 punten de productiefste Barendrechter.

Volgende week zaterdag 18 januari speelt Vertom/Binnenland heren een thuiswedstrijd tegen TSBV Pendragon. De wedstrijd begint om 20.45 uur in sporthal de Driesprong.