Een gehavend herenteam van Vertom/Binnenland speelde een moeizame wedstrijd tegen de studenten van TSBV Pendragon. In Tilburg konden de Barendrechters tot de rust in het spoort blijven. Na rust werd Vertom/Binnenland overlopen. Een kansloze nederlaag van 83-74 was het gevolg.

Voor de laatste wedstrijd van dit jaar moest Vertom/Binnenland Heren 1 afreizen naar Tilburg. Coach Eric Jan van Ooijen moest een puzzel leggen om tot een volwaardige ploeg te komen. Naast de langer geblesseerde spelers Jasper van den Adel en Reinier van Vilsteren, waren door verschillende redenen Sjoerd van Vilsteren, Kevin Karam en Jeroen Los niet aanwezig. Het team werd uitgebreid met 2.05 meter lange routinier Dolf van de Graaf en de jeugdspelers Bas den Hoedt en Kent Postema.

De eerste periode speelde beide teams voorzichtig. Gecontroleerd werd gezocht naar de vrije kansen, waarbij het spel gelijk op. De periode werd afgesloten met een gelijke stand van 18-18. Ondanks dat Vertom/Binnenland kansen kreeg, lukte het in het tweede kwart lange tijd niet om tot een score te komen. TSBV Pendragon profiteerde en zette de Driesprong-brigade op achterstand in de rust: 41-33.

Na de pauze was Vertom/Binnenland het helemaal kwijt. Verdedigend had het geen antwoord op het gevarieerde spel van de Tilburgse studenten. In aanvallend opzicht probeerde de spelers individueel het verschil goed te maken. Het ontbreken van teamspel kwam duur te staan. Met nog 10 minuten te spelen was het verschil tot een kloof van 75-50 opgelopen.

In het laatste kwart ging Vertom/Binnenland va-banque spelen. Er werd in de defensie meer druk gezet en door de snelle aanvallen werden met regelmaat de gaten in de verdediging van Pendragon gevonden. Het verschil was echter te groot om nog gevaarlijk te worden. Uiteindelijk dropen de Binnenlanders met een 83-74 nederlaag af.

De spelverdelers Thomas de Weert (20), Ronald Schouten (18) en Georgios Lingers met 10 punten waren de productiefste Barendrechters.