De heren van Vertom/Binnenland hebben opnieuw een subtopper in de landelijke eerste divisie gewonnen. Na vorige week naaste concurrent EVBV Octopus te hebben verslagen, waren de Barendrechters in Rosmalen te sterk voor Black Eagles: 63-70.

De december maand is belangrijk voor Vertom/Binnenland om een rol van betekenis te spelen in de landelijke eerste divisie. Na de eenvoudige overwinning tegen EVBV Octopus was een goed vervolg tegen Black Eagles noodzakelijk. De winnaar tussen de nummer 6 en 7 van de competitie zou zich vaster in de (sub)top van de eerste divisie nestelen.

Voor het belangrijke duel kon trainer/coach Eric Jan van Ooijen niet beschikken over Maarten Verweij én de geblesseerde spelers Jasper van den Adel en Reinier van Vilsteren. De volgende spelers verschenen aan de start: Thomas de Weerd, Ronald Schouten, Wouter Cabaret, Sjoerd van Vilsteren en Ruben Brouw.
Vanaf de sprongbal golft het spel heen en weer. Beide teams houden elkaar in evenwicht zonder sprankelend te spelen. De eerste periode wordt afgesloten met een kleine achterstand van 17-14. Ook in het tweede bedrijf zetten beide formaties de lijn door. Er wordt hard gewerkt, maar de overtuiging wordt vaak gemist. Met een gelijke stand van 32-32 wordt de kleedkamer opgezocht.

Na de pauze zette Black Eagles de verdediging om naar een zone-defensie. Vertom/Binnenland heeft het hier heel moeilijk mee. Aanvallend weten de Barendrechters geen kansen te creëren. Dit resulteert in een aardige achterstand van 36-45 na 5 minuten. Coach Van Ooijen vlucht in een time-out en neemt de aanvalspatronen door. Met resultaat. De derde periode wordt afgesloten met een overbrugbare achterstand van 50-47.

Met nog tien minuten te gaan besluit Vertom/Binnenland om ook een andere verdedigingsvorm te hanteren. Deze tactische aanpassing pakt heel goed uit. Black Eagles heeft geen oplossing op de compacte Barendrechtse verdediging. Vertom/Binnenland neemt direct het initiatief en zet het verschil om een kleine voorsprong. Dit wordt in de spannende slotfase niet meer uit handen gegeven. Met de verdiende overwinning van 76-70 stijgt Vertom/Binnenland naar de 4e plaats in de rangschikking. Opnieuw was schutter Ronald Schouten met 21 punten de meest scorende Binnenlander. Ook Thomas de Weert (14), Kevin Karam (12) en Sjoerd van Vilsteren met 11 punten schoten zich in de dubbele cijfers.

Volgende week vrijdag spelen de basketballers van Vertom/Binnenland de laatste wedstrijd van dit jaar. In Tilburg is laagvlieger TSBV Pendragon de tegenstander.