In de subtopper tegen EVBV Octopus hebben de basketballers van Vertom/Binnenland Heren 1 een eenvoudige overwinning behaald: 96-68. In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar kwamen de Barendrechters geen moment in de problemen.

Indien Vertom/Binnenland dit jaar nog een rol van betekenis spelen in de landelijke eerste divisie was de overwinning tegen EVBV Octopus noodzakelijk. In tegen stelling tot een week eerder was de Barendrechtse selectie zo goed als compleet. Alleen de langdurig geblesseerde spelers Jasper van den Adel en Reinier van Vilsteren waren absent.

Trainer/coach Eric Jan van Ooijen start de thuiswedstrijd met Thomas de Weerd, Ronald Schouten, Georgios Lingers, Sjoerd van Vilsteren en Ruben Brouw. Ondanks dat de start niet geweldig is, bouwt Vertom/Binnenland snel een voorsprong op van 19-10. Met een stand van 24-19 wordt het eerste kwart afgesloten.

Toch was leidsman Van Ooijen niet tevreden: ”We kunnen veel beter, we spelen onder ons niveau”. Hij geeft zijn team de opdracht om meer druk te geven in de verdediging en onderling beter te communiceren. De aandachtspunten worden door de heren van Vertom/Binnenland goed opgepakt. De defensie wordt aangescherpt en met een ontketende schutter Ronald Schouten (7 driepunters in de eerste helft) wordt de wedstrijd in de tweede periode beslist. Met een riante voorsprong van 50-28 wordt de rust bereikt.

Na de pauze neemt Vertom/Binnenland het verdedigend te makkelijk op. Ook in aanvallend opzicht wordt er rommelig gespeeld. Beide teams scoren er lustig op los. Met een hoge periodestand van 28-28 wordt het 3e kwart afgesloten: 78-56.

De laatste tien minuten worden plichtmatig uitgespeeld, waarbij iedereen zijn minuten kan maken.

Door de prima overwinning van 96-68 verstevigt Vertom/Binnenland zich in de middenmoot van de eerste divisie. Overigens een compliment voor de goed leidende scheidsrechters Spierings en Hotaki.

Bij Vertom/Binnenland wisten alle 10 de selectiespelers tot scoren te komen.  Met 10 driepunters en bijna 1/3 van de punten was Ronald Schouten (30 punten) de productiefste speler. Ook Wouter Cabaret (13 punten), aanvoerder Thomas de Weert en Jeroen Los (beiden 11 punten) scoorden in de dubbele cijfers. De heren van Vertom/Binnenland nemen het volgende week in Rosmalen op tegen een andere subtopper Black Eagles. De wedstrijd wordt om 18.45 uur gespeeld in sporthal de Hazelaar.