Bij het jeugdige Vertom/Binnenland Heren 1 is Jasper de Groot veruit de meest ervaren basketballer. Samen met Niels Ritstier is de inmiddels 39-jarige Barendrechter overgebleven van het Heren 1 team van vorig seizoen.

Vertom/Binnenland coach Alex Schaap ziet een belangrijke rol voor De Groot weggelegd. Hij zal dit seizoen als aanvoerder het voortouw nemen en zijn ervaring willen overbrengen op het talentvolle team. Jasper speelt als forward, heeft een sterke move naar het bord en kan goed schieten. Over de doelstelling voor dit seizoen is Jasper duidelijk: ”Mijn seizoen is geslaagd als wij als team groeien en ons handhaven in de 1e divisie”.

Jasper de Groot is op jonge leeftijd met basketbal bij CBV Binnenland begonnen. Buiten een tijdelijke overstap naar BOB in Oud-Beijerland heeft hij altijd in De Driesprong gespeeld. Dat de basketbal-genen in de familie zitten is inmiddels duidelijk. Ook zoon Robin speelt in de jeugdopleiding van CBV Binnenland in het team U12-1 en is tijdens de zomermaanden actief met 3×3 basketbal. Samen gaan zij graag de strijd met elkaar aan op de Playstation4 om NBA 2K19 te spelen. Andere hobby’s van Jasper zijn: naar de bioscoop gaan of lekker uit eten.

De captain van Vertom/Binnenland Heren 1 werkt als trafficmanager bij Hollandridderkerk, het meest veelzijdige grafimediabedrijf van Nederland in het naburige Ridderkerk. Zijn favoriete basketballer is Dr. J, de bijnaam van Julius Erving. Hij was één van de beste basketballers in de NBA  vooral vanwege zijn atletisch vermogen, baseline move, slam dunk en no look pass.