De basketballers van Vertom/Binnenland hebben een eenvoudige overwinning behaald tegen WBB Giants in Bergen op Zoom. De Barendrechters waren een maatje te groot voor de Brabanders. Een makkelijke en verdiende overwinning van 81-63 was het gevolg.

Na de spannende en goede wedstrijd van vorig week tegen lijstaanvoerder Attacus keek Vertom/Binnenland met vertrouwen uit naar de confrontatie met het laag geklasseerde WBB Giants. De Brabantse tegenstander heeft pas één overwinning uit 6 gespeelde wedstrijden gehaald. Deze zege kregen de Giants nog in de schoot geworpen omdat BC Gaasperdam Warriors niet was opgekomen.

Toch had trainer/coach Eric van Ooijen tegen Giants zorgen om de personele bezetting. Naast de geblesseerde Jasper van den Adel kon ook Reinier van Vilsteren door een blessure niet spelen, terwijl ook Giorgios Lingers (werk) afwezig was. Het jeugdige talent Timo Westerdijk maakte opnieuw deel uit van de Barendrechtse hoofdmacht. 

Leidsman Van Ooijen stuurde Thomas de Weerd, Ronald Schouten, Jeroen Los, Wouter Cabaret en Kevin Karam als ‘starting-five‘ het veld op in sporthal Tuinwijk. Vertom/Binnenland had de eerste minuten moeite met het directe spel van de WBB Giants. De Brabanders houden het speelveld heel ruim en proberen op snelheid met 1-tegen-1 acties tot score te komen. Na een 1-6 achterstand zetten Vertom/Binnenland onder leiding van de scorende Kevin Karam de stand snel recht 15-10. Het eerste kwart met een voorsprong van 11-20 afgesloten. In de tweede periode hadden de Barendrechters het verdedigend prima staan. Jeroen Los en Maarten Verweij waren vaak het scorende eindstation in de aanval. Toch speelde de blauwe formatie aanvallend veel te slordig om het verschil snel groter te laten worden. Bij een ruststand van 38-27 zochten beide formaties de kleedkamer op.

In de tweede helft golfde het spel snel heen en weer. Na 5 minuten bij een stand van 47-34 had Van Ooijen genoeg gezien en was niet tevreden over de getoonde inzet. In een time-out zette hij zijn team op scherp. Van Ooijen maakte duidelijk dat de intensiteit om hoog moest en dat hij meer van de spelers verwachte. De woorden van de coach hadden direct invloed op het spel. Met een run van

17-0 was de wedstrijd definitief beslist: 63-34. Aan het begin van de 4e periode werd het grootste verschil op de borden gezet: 72-37. De overwinning was binnen. Vertom/Binnenland speelde de wedstrijd onbevangen uit, waarbij alle spelers veel speelminuten konden maken. Met een verdiende zege van 81-63 namen de Barendrechters de punten mee naar huis.

Voor Vertom/Binnenland waren Jeroen Los (23), Maarten Verweij (15), Kevin Karam (15) en Thomas de Weerd (11 punten) de productiefste spelers.

Komende zaterdag speelt Vertom/Binnenland Heren 1 weer een thuiswedstrijd. Op het centercourt van sporthal de Driesprong is Talantus om 20.00 uur de tegenstander.