Vertom/Binnenland heeft in een spannende wedstrijd tegen Racing Beverwijk de tweede ronde van de NBB-beker bereikt. Voor eigen publiek maakten de Barendrechters in de tweede helft het verschil. Eindstand: 87-81.

Het was een lastig week voor Vertom/Binnenland Heren1. De Barendrechters moesten de ruime nederlaag van vorig weekeinde tegen lijstaanvoerder Wyba verwerken. Daarnaast kwam donderdagavond het nieuws dat Alex Schaap door privéomstandigheden zijn taken als trainer/coach neerlegt. Onder leiding van assistent Eric-Jan van Ooijen bereidde Vertom/Binnenland zich voor op de bekerconfrontatie tegen Racing Beverwijk. Van Ooijen kon hierbij beschikken over een volledige selectie van 11 spelers.

Op het centercourt van sporthal de Driesprong begon de thuisploeg niet scherp aan de bekerstrijd. De verdediging was niet gretig genoeg en in aanvallend op zicht werd slordig met de kansen omgegaan. Racing Beverwijk pakte het initiatief en leidde via snelle aanvallen na 10 minuten met 17- 23.

In de tweede periode knokte Vertom/Binnenland zich in de wedstrijd. Via 30-30 werd de kleedkamer opgezocht met een achterstand van 34-38.

In de rust benadrukte Van Ooijen dat zijn ploeg hard moest blijven verdedigen en zich vooral onder de borden moest laten zien.

Vertom/Binnenland startte gretig aan de derde periode. De verdediging werd aangescherpt en met name de aanvallend rebound werd beter verzorgd. Snel werd de opgelopen achterstand van 34-40 omgezet in een 43-40 voorsprong. Vanaf dat moment hadden de Binnenlanders het initiatief. Toch kon de in het blauw gehulde thuisploeg het verschil niet groter maken. Tot 54-53 bleven de ploegen in evenwicht. Een driepunter van Jasper van den Adel gaf Vertom/Binnenland meer lucht. Aan het begin van het 4e kwart bracht Sjoerd van Vilsteren met 3 scores op rij voor een voorsprong van 65-55. Toch gaven de Noord-Hollanders zich niet gewonnen. Met nog 5 minuten te spelen werd de stand verkleind tot 69-66. In de spannende slotfase zorgde guard Thomas de Weerd en center Kevin
Karam met goede scores dat Vertom/Binnenland de wedstrijd definitief naar zich toetrok. Met een overwinning van 87-81 plaatsen de Barendrechters zich voor de 2e ronde van de NBB-Beker. Thomas de Weerd (23), Kevin Karam (23), Sjoerd van Vilsteren (16) en Wouter Cabaret met 11 punten waren de meest productieve Binnenlanders.

Volgende week zaterdag speelt Vertom/Binnenland wederom een thuiswedstrijd in sporthal de Driesprong. Om 20.30 uur ontvangen de mannen van Van Ooijen Das Delft