Op een zaterdagmiddag spelen in Haren betekent vroeg uit de veren en op tijd richting het noorden van het land. De middagwedstrijd in de provincie Groningen betekent de derde wedstrijd voor beide  teams. Het contrast is echter wel groot. De Harense ploeg verloor beide wedstrijden, het Barendrechtse teams won beide wedstrijden. 

Het abrupte vertrek van de hoofdcoach van de Martini Sparks, Glen Pinas, zal pijn hebben gedaan in Haren. Toch hebben de Sparks twee nederlagen met perspectief geleden. In Bemmel werd met slechts tien punten verloren en van Loon Lions werd, thuis, met achttien punten verloren. In Haren treft het team van Van Rangelrooy een oud-speelster, Danielle Pruys. Danielle verdedigde vorig seizoen nog de blauwe kleuren van 4Consult/Binnenland.

De Barendrechtse ploeg zal nog niet geheel compleet aan de sprongbal beginnen. De blessure van Jamailah Adams houdt haar nog aan de kant. Verder lijkt de ploeg steeds fitter te worden. Het aanvallende gevaar komt vanuit meerdere speelsters en Van Rangelrooy is dus niet afhankelijk van één á twee aanvallende opties. Aan de stand is 4Consult/Binnenland verplicht om de winst mee te nemen vanuit Haren, echter stuntten de Sparks vorig jaar al eens tegen één van de topploegen. Reden te meer om onderschatting te voorkomen en de strijd volledig gefocust aan te gaan.

ZATERDAG 12 OKTOBER 2019
15:30Keijser Capital Martini Sparks VSE 14Consult/Binnenland VSE 1
18:30Jolly Jumpers VSE 1Sportiff Company Grasshoppers VSE 1
19:00BC Utrecht Cangeroes VSE 1Dozy BV Den Helder VSE 1
 ZONDAG 13 OKTOBER 2019
16:00Lekdetec.nl VSE 1Loon Lions VSE 1