Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. De eerste fundamentals training in de nieuwe vorm. 

Vervolgens verspreidde iedereen zich over de drie velden en werden er met hulp van nog drie trainers oefeningen met de baskets gedaan. 

In totaal 63 meiden en jongens waren present en deden de sporthal dreunen met hun vele gedribbel.  Onder bezielende leiding van Ron Baan werden de kinderen aan het werk gezet.  De trainer wees twee ‘vrijwilligers’ aan om een heel scala aan dribbel oefeningen voor te doen.

De oefening was de ‘hesitation move’: door een (redelijk grote) stap naast de verdediger te zetten en je voet als een schijnbeweging weer terug te halen, kun je de verdediger uit balans brengen. Doe het eventueel een paar keer. Goed kijken naar de verdediger en als het kan snel er langs stappen (elleboog) en door naar de basket.

Regelmatig werd iedereen er even bij geroepen om extra uitleg te geven en nog eens te wijzen op het zorgvuldig oefenen (snelheid komt later wel). 

Lessons learned: 
– bij zo’n mooie opkomst zijn er veel ballen nodig:
– niet alle oudere kinderen op veld 1 en de jongere op veld 3, jongere kinderen kunnen zich namelijk juist goed optrekken aan de oudere kinderen .

Dank aan de spelers die voor een extra training komen, dank aan de ouders, die hun kinderen brengen (en de tellers op de tribune). Dank ook aan degenen die de training voorbereidden en in het bijzonder dank aan een 20 tal trainers, die deze fundamentals trainingen komende vrijdagen mogelijk maken. 

Technische commissie. 
Robert