V16-2 uit tegen Zoebas v16-2

Zaterdag, 28 september reist v16.2 af naar Zoetermeer met het voornemen de stijgende lijn voort te zetten.

Doelstelling: een goede dubbelteaming, lay up uit eigen actie of na pass en insnijden en goed georganiseerd de bal innemen. Het spel moet een weerspiegeling worden van de trainingsarbeid.

Charity, Sema, Paula, Sophie en Mea starten. Vanaf de eerste score van Paula wordt direct een dubbelteaming neergezet en de Zoetermeerse meisje hebben geen idee wat hun overkomt. Sema en Charity zorgen voor een 10-0 run en alleen een uitstekend spelende Lyanne Hulscher aan Zoetermeerse kant kan tegenscoren. Dit meisje speelt slim en is groot en sterk. Eve mag Paula vervangen en mag laten zien of zij in staat is een goede verdediging neer te zetten. De wedstrijd wordt uitstekend geleid en er wordt eerlijk aan beide kanten gefloten voor p’s. Eve en Mea lopen te makkelijk tegen p’s aan en Zoebas komt langszij met 11-12. Dan vinden Charity en Sema het toch wel genoeg en zorgen wederom voor een 10-0 run: 11-21. Lyanne probeert het nog een keer voor haar team, maar Sema heeft een tegenscore: 13-23 einde kwart 1.

Het pressen gaat onverminderd goed door en als Eve, Sema en Nina allemaal succesvol naar het bord gaan, lijkt de wedstrijd binnen: 13-35. In het tweede kwart is het scoren, direct pressie op de achterlijn, bal stelen en wederom scoren. Sophie, Nina, Mexx en Moira doen een duit in het zakje: 18-46 Ruststand.

Het wedstrijdbeeld verandert niet in de tweede helft en als Sophie 2x scoort en er een verschil van 50 punten is genoteerd, wil de coach van Zoebas de stand bevriezen. Dat is iets dat bij onder 12 nog wel gedaan wordt, maar niet meer bij onder 16. Coach Judith weigert dit dan ook; de tafelaars zijn met andere dingen bezig en een aantal scores van de Barendrechtsen wordt niet genoteerd. Het mag de pret niet meer drukken. Mexx loopt prima back door en wordt op haar wenken bediend door Charity met een mooie assist.  27-82: Eve, Moira en Sema maken het af: 34-86 Eindstand.

Scores: Mexx: 6; Nina: 5; Paula: 4; Charity; 18; Mea: 4; Sema: 23; Moira: 7; Eve: 15; Sophie: 4

Zaterdag: 5 oktober, 11.00 uur: V16.2-Squirrels. Publiek van harte welkom!