TEAM WORK, PLAY HARD! Winst voor v16.2 tegen Helmink Heroes: 65-28. 

De zeer jonge ploeg v16.2 van CBV Binnenland o.l.v. coach Judith is een combinatie van meisjes v14.1 en v16.2. Even voorstellen:

v16-leeftijd: Kirsten de Rooy, Charity Segers.

v14-leeftijd: Milou van Vliet, Moira de Rooy, Mea van Leeuwen, Eve Blagrove, Mexx Horst,  Paula Pothaar Gonzalez, Nina Pothaar Gonzalez, Semma Borsboom 

v12-leeftijd: Sophie Vrolijk (bankspeelster).

Het doel van het seizoen 2019-20 is opleiden voor de toekomstige generaties op het hoogst niveau. Op korte termijn bij v16.1 van coach Lisa. Met deze doelstelling in het achterhoofd is hard werken, trainingsopdrachten meenemen naar het veld en eigen vaardigheden laten zien de insteek om wedstrijden te spelen. 

De eerste uitwedstrijd tegen BOB v16.1 ging verloren met 74-21 en de ploeg van coach Judith is er op gebrand een betere versie van zichzelf te laten zien. Het doel is een verbetering laten zien t.o.v. de vorige wedstrijd. Daarbij is minimaal 30 punten noteren en de tegenstanders onder de 50 houden een doel, maar ook de oefenstof meenemen naar het veld: schottechniek, fast-break, verdedigend voetenwerk, eigen actie. Het met verlies van rechten spelende Helmink Heroes is een team met fysiek sterke en grote meisjes in de u16-u18-leeftijd. De ploeg zet de eerste helft een zone op het veld en dat is een onderdeel dat bij Binnenland in de jeugd niet aan de orde komt. Er wordt immers niets geleerd van een zone bij jeugd. De Binnenlandse meisjes moeten noodgedwonnen een tactisch aanvalspel spelen dat zij nog nooit hebben geoefend, maar de schottechniek van Nina en Charity wint en de zone wordt kapot geschoten.

Milou fungeert deze wedstrijd als assistent-coach, zij komt net terug van een blessure. Milou adviseert op prima wijze en coaches Judith en Milou besluiten tot een dubbel teaming. Op training staat de dubbel teaming nog in de kinderschoenen van het zeer jonge team, maar de pressie die geleverd wordt, is voldoende om de Zwijndrechtse meisjes keer op keer in problemen te brengen. De fast break wil nog niet helemaal lukken, maar wordt wel geprobeerd, echter de vele balwinstsituaties zorgen voor voldoende gang naar de basket. 

Ruststand: 27-10.

Na de pauze besluit de coach van Helmink over te gaan op man-to-man. De meisjes van Binnenland zijn deze situatie wel gewend. Er kan pass en insnijden gespeeld worden en de eigen vaardigheden zijn beter dan die van de Helmink-speelsters.

Via Eve en Nina wordt de voorsprong uitgebouwd naar 35-16 en als Paula en Semma en Moira dan ook scoren staat er 41-18 op het bord. Het scorende vermogen wordt niet meer afgestopt en Mea, Charity, Semma, Nina, Paula en Eve wisselen elkaar af met leuke acties. Helmink kan nog 10 punten in het vierde kwart maken, maar de Binnenlandse meisjes zetten er 20 tegenover. De verdediging komt nog niet helemaal uit de verf, de dubbel teaming kan nog verfijnder, maar druk zetten, samen keihard werken en als team er samen staan, is zeker gelukt. TEAM WORK, PLAY HARD zal dit seizoen dan ook vaak gehoord worden in De Driesprong.

Eindstand: 65-26. 

Scores: Nina: 13; Paula: 8; Charity: 16; Mea: 6; Sema: 12; Eve: 8; Moira: 2