De jongens van MU14-1 zijn het nieuwe seizoen begonnen met een verpletterende overwinning op Blauw Wit. Met maar liefst zeven jongens die vorig seizoen nog, regionaal, in MU12 speelden en nu landelijk uitkomen in de tweede divisie werd een gedenkwaardig potje op de zaalmat gelegd. Binnen tien minuten is er een 20-9 voorsprong maar is er met het uitvallen door een enkelblessure van aanvoerder Morris van Herwijnen (tien punten in tien minuten) een bittere pil te slikken. Er volgt een korte terugval maar het team pakt het uitstekend op en met het prima samenspel en felheid worden de Roosendalers tureluurs gespeeld. Job Groenendijk (die qua leeftijd nog in MU12 zou moeten spelen) gooit de hele trukendoos eruit en zal 34 punten gaan scoren waarvan maar liefst vijf driepunters. Er wordt gerust met een 55-20 voorsprong en de jacht naar 100 is ingezet.

In de tweede helft blijft stofzuiger en snelheidsduivel Arsen Gazarjan onvermoeibaar en Jelte Kuin mikt loepzuiver zijn wekelijkse driepunter in het netje. Gas terugnemen ? Geen sprake van, de boys blijven er vol voor gaan en de eer is aan Enzo Woning om het honderdste punt te noteren. De tegenstander bakt er zeer weinig van en zullen met een 114-31 nederlaag een minder fijne start hebben van het seizoen. Zaterdag de eerste uitwedstrijd in Almere, hopelijk volgt er iets meer tegenstand.